Snel naar herstel!

Recent verscheen het  bericht in het nieuws dat er op de A58 drie auto’s met elkaar in botsing zijn gekomen (klik hier voor dit bericht). Een automobilist was even afgeleid en botste met zijn auto achterop zijn voorganger. Deze auto werd bestuurd door een 59-jarige vrouw. Door de klap werd zij tegen haar voorganger aangedrukt. De 59-jarige vrouw in het middelste voertuig raakte bij de aanrijding gewond. Ze werd vanwege nek- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Een kort bericht in het nieuws, dat snel weer van de radar zal zijn verdwenen bij de meeste mensen. Voor de 59-jarige vrouw begint het verhaal daar echter pas. Ze liep letsel op, en zal de komende periode moeten zien hoe het herstel verloopt. Wellicht valt het mee en verdwijnen de klachten na wat rust. Het kan echter ook zo zijn dat het letsel niet goed herstelt en ze de komende periode geconfronteerd blijft met nek- en rugklachten.

Het is waarschijnlijk dat de WAM-verzekeraar van de auto die achterop haar auto reed, de aansprakelijkheid moet erkennen. Over de aansprakelijkheid voor dit soort achterop aanrijdingen schreven we eerder een tweetal artikelen (klik hier voor dit artikel).

Hoe fijn zou het voor het slachtoffer zijn als in mei van dit jaar haar letselschade zaak al zou zijn afgewikkeld. Als ze door een vlotte samenwerking tussen advocaat en de verzekeringsmaatschappij binnen een paar maanden na het ongeval al de vergoeding heeft gekregen waar ze recht op heeft. Zonder een slopende procedure. Zonder onnodige vertraging.

In de huidige praktijk van letselschades lijkt dit haast onmogelijk. Zaken lopen lang. Er wordt gediscussieerd over aansprakelijkheid, causaal verband, beperkingen, expertises, verschillende schadeposten, de toekomst en de afwikkeling. Discussie is niet erg, maar het is wel erg als daardoor een zaak zo lang loopt dat een slachtoffer door de frustratie hierover wordt gehinderd in zijn herstel. Dat moet ook anders kunnen. Een advocaat die zich niet bezig houdt met het in stand houden van een discussie met de wederpartij, maar zich ervoor inzet dat de afwikkeling van jouw schade zo vlot verloopt dat je vanaf dag 1 aan de slag kunt om je leven weer op de rit te krijgen. Binnenkort zullen we u uitgebreid informeren over deze nieuwe wijze van het afwikkelen van letselschades en de rol die wij hierin gaan spelen. Stay tuned!

Contact

Hebt u een vraag over dit onderwerp of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, bel dan met 073-6900888, stuur een facebookbericht, of stuur een e-mail naar info@jba.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *