Advocaat bij een bedrijfsongeval

Advocaat nodig vanwege een bedrijfsongeval? Wij staan voor u klaar!

De advocaten van Jeroen Bosch Advocaten zijn gespecialiseerd in bedrijfsongevallen. Bedrijfsongevallen komen met grote regelmaat voor. Indien u een ongeval is overkomen op het werk en u daardoor schade lijdt, is het uitgangspunt dat uw werkgever hiervoor aansprakelijk is en uw schade dient te vergoeden. Het begrip ‘werk’ dient ruim opgevat te woorden: ook letselschade opgelopen tijdens pauzes, bedrijfsfeestjes of onderweg naar het werk kunnen leiden tot aansprakelijkheid van uw werkgever en de verplichting om uw schade te vergoeden. Uw werkgever heeft een zeer ruime zorgplicht: hij dient te zorgen voor een veilige werkomgeving, u goede instructies te geven en toezicht te houden. Lijdt u toch schade op te werkvloer, dan kunt u uw schade in veel gevallen verhalen op uw werkgever.

Betrokken bij een bedrijfsongeval? Zo gaan wij te werk.

Wanneer moet u een advocaat voor een bedrijfsongeval inschakelen?

Vreest u dat het aansprakelijk stellen van uw werkgever zal leiden tot een verstoorde arbeidsrelatie? In veel gevallen is dat niet nodig. De meeste werkgevers hebben namelijk een verzekering afgesloten die kan worden ingeschakeld als een werknemer letselschade door een bedrijfsongeval heeft opgelopen. De verzekeraar betaalt in dat geval de schade van de werknemer. Als uw werkgever een verzekering heeft afgesloten wordt aan de werkgever gevraagd de schade op deze verzekering te melden. De verzekeraar beoordeelt in dat geval namens de werkgever de aansprakelijkheid en treedt, bij erkenning van de aansprakelijkheid, met onze advocaten in overleg over een regeling van uw schade. Onze advocaten kunnen u goed informeren over de rechten die u heeft als werknemer. Het kan daarom verstandig zijn om na een bedrijfsongeval meteen een advocaat in te schakelen.

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u letselschade opgelopen als gevolg van een bedrijfsongeval en wilt u weten of uw schade kunt verhalen op uw werkgever? Maak dan snel een afspraak met een van onze advocaten gespecialiseerd in verkeersongevallen. Dit kan via onze contactpagina, telefonisch of per e-mail.