Advocaat verzekeringsrecht

Jeroen Bosch Advocaten helpt particulieren, bedrijven en overheden op het gebied van verzekeringsrecht. Speelt er een verzekeringskwestie? Wij maken ons sterk voor het oplossen van de discussie tussen de verzekerde en de verzekeraar. Dat doen we eventueel samen met een tussenpersoon

Wat is verzekeringsrecht

Het verzekeringsrecht in Nederland is het geheel van rechtsregels, die de onderlinge betrekkingen bepalen tussen enerzijds de verzekeraar en anderzijds de verzekeringnemer en/of de verzekerde. Sinds 1 januari 2006 zijn de van toepassing zijnde regels van dwingend- en regelend recht vastgelegd in boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. In het Burgerlijk Wetboek wordt de definitie van de verzekeringsovereenkomst gegeven. Hieruit blijkt dat de verzekeringsovereenkomst een kansovereenkomst is, waarbij het van een onzekere gebeurtenis afhangt of er tot uitkering wordt overgegaan. Bij de verzekeringsovereenkomst ontstaat het belang dus buiten de overeenkomst zelf.

Hoe kan een advocaat verzekeringsrecht helpen?

In de juridische wirwar van regels en de bekende ‘kleine lettertjes’ leggen wij de vinger op de zere plek. Bijkomend voordeel: onze advocaten verzekeringsrecht kunnen een procedure voor de rechtbank starten en op die manier met u naar het besproken eindresultaat toewerken.

Bij welke type verzekeringsrecht kunnen we u ondersteunen?

Een advocaat verzekeringsrecht kan u helpen bij verschillende soorten zaken op het gebied van verzekeringsrecht. De meest voorkomende verzekeringen waarover op het gebied van verzekeringsrecht discussie kan ontstaan:

  • Arbeidsongeschiktheid
  • Rechtsbijstand
  • Inboedel
  • Opstal
  • Aansprakelijkheid (WA)
  • Auto
  • Pensioen

Advocaat verzekeringsrecht inschakelen

Hulp nodig bij een geschil met een verzekeraar? Jeroen Bosch advocaten heeft ruime ervaring op het gebied van verzekeringsrecht, ons team staat graag voor u klaar! Onze advocaten zetten door hun passie voor het vak altijd een stapje extra. Ze hebben veel ervaring en geloven in samenwerking met cliënten, heldere acties en duidelijke afspraken.

Onze advocaten zijn daarnaast ook experts in letselschade  en aansprakelijkheid. Rechtsgebieden die meer dan eens overlap hebben met verzekeringsrecht.

Hoe kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd of Jeroen Bosch Advocaten u kan helpen met uw probleem? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken via het telefoonnummer 073 690 08 88 of het e-mailadres info@jba.nl.