Advocaat bij een verkeersongeval

Betrokken geweest bij een verkeersongeval? Onze advocaten staan voor u klaar!

Heeft u lichamelijk letsel, bijvoorbeeld een whiplash, opgelopen door een aanrijding? Onze advocaten zijn gespecialiseerd in verkeersongevallen en helpen u graag bij het verhalen van uw schade. Of u nou een voetganger, fietser of bestuurder van een motorrijtuig (bijvoorbeeld een auto of een motor) bent: als slachtoffer van een verkeersongeval heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding.

Betrokken bij een verkeersongeval? Zo gaan wij te werk.

Letselschade na verkeersongeval

Voetgangers en fietsers worden door de wet extra beschermd ten opzichte van motorrijtuigen. Bij een aanrijding tussen een voetganger of een fietser van 14 jaar en ouder en een motorrijtuig is de verzekeraar van het motorrijtuig in beginsel namelijk automatisch voor ten minste 50% aansprakelijk voor de schade. Hiermee worden voetgangers en fietsers beschermd tegen het gevaar dat motorrijtuigen van zichzelf bezitten. De verdeling van de resterende 50% vindt plaats op basis van de mate waarin de gedragingen van de betrokkenen tot de schade hebben bijgedragen. Voor voetgangers en fietsers jonger dan 14 jaar geldt zelfs dat zij bij een ongeval met een motorrijtuig in beginsel steeds recht hebben op 100% vergoeding van hun schade.

Bij een aanrijding tussen twee motorrijtuigen is het aanrijdingsformulier van groot belang. Het aanrijdingsformulier geldt namelijk als een belangrijk bewijsmiddel. Blijkt uit het aanrijdingsformulier dat uw schade is veroorzaakt doordat een andere automobilist de verkeersregels heeft overtreden, dan zal de aansprakelijkheid daarmee doorgaans eenvoudig aan te tonen zijn en kunt u uw schade verhalen op de wederpartij. Het is daarom van belang om het aanrijdingsformulier na een verkeersongeval zorgvuldig in te vullen en te bewaren.

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u letselschade opgelopen als gevolg van een verkeersongeval en wilt u weten of u uw schade kunt verhalen op de wederpartij? Maak dan snel een afspraak met een van onze advocaten gespecialiseerd in verkeersongevallen. Dit kan via onze contactpagina, telefonisch of per e-mail.