European Day for Victims of Crime

Vandaag, 22 februari, is de jaarlijkse Europese dag van het slachtoffer. Jeroen Bosch Advocaten staat slachtoffers bij en daarom geven wij vandaag wat extra aandacht aan het slachtoffer. Letselschadezaken hebben vaak een grote invloed op het leven van slachtoffers. De mensen bij Jeroen Bosch Advocaten maken het juridische probleem voor hen begrijpelijk. Door het juridische doolhof zo eenvoudig mogelijk te maken, kunnen we focussen op het belang van het slachtoffer. Wij streven ernaar het geluk aan slachtoffers terug te geven door letselschade efficiënt en klantvriendelijk af te wikkelen. Hoe sneller een zaak wordt afgewikkeld, des te eerder heeft het letselschadeslachtoffer zijn geluk terug en is het slachtoffer in staat te herstellen.

Schadevergoeding kan bijdragen aan herstel van het slachtoffer. De afgelopen jaren zijn de mogelijkheden voor schadevergoeding verruimd en is de route om schade te verhalen op de dader via het strafproces verbeterd. Ook hebben slachtoffers een uitbreiding op het spreekrecht gekregen. Jeroen Bosch Advocaten is blij met deze ontwikkelingen en hoopt op meer positieve ontwikkelingen ter versterking van de positie van het slachtoffer. Met het wetsvoorstel affectieschade zal in ieder geval erkenning worden gegeven aan het leed van naasten en slachtoffers die ernstig letsel hebben opgelopen. Met name de mogelijkheid tot het verkrijgen van een vergoeding voor affectieschade zou het rechtsvaardigheidsgevoel voor slachtoffers en nabestaanden vergroten. Wij hopen dan ook dat dit wetsvoorstel zo snel mogelijk zal worden ingevoerd.

Contact
Jeroen Bosch Advocaten helpt u bij letselschade, aansprakelijkheidskwesties en verzekeringsrecht. Bent u slachtoffer van een verkeersongeval, arbeidsongeval, medische fout of geweldsmisdrijf? Schroom dan niet om met ons contact op te nemen. Wij helpen u graag. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 073-6900888. Daarnaast kunt u ons een facebookbericht sturen of een e-mail naar info@jba.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *