mr.drs. Dirk van der Wulp

Ervaring

Dirk van der Wulp is sinds 2007 advocaat en heeft inmiddels ruime ervaring, zowel op het gebied van adviseren als procederen. Sinds 1 januari 2020 is hij overgestapt naar Jeroen Bosch Advocaten. Hij zet zich volledig in voor iedere zaak en probeert het maximale resultaat te behalen met duidelijke communicatie naar de cliënt, zodat deze weet waar hij/zij aan toe is.

Dirk heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Studie

Zijn studie Nederlands recht voltooide Dirk aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij is privaatrechtelijk afgestudeerd met een scriptie over werkgeversaansprakelijkheid. Vervolgens is hij direct in de advocatuur gegaan, waar hij veel zittingservaring opdeed. Hij behandelde de eerste jaren vooral straf- en familiezaken en vanaf 2014 vrijwel uitsluitend zaken op het gebied van aansprakelijkheidsrecht en letselschade. Hij volgde vele studiedagen en cursussen op het gebied van schaderegeling.

Nevenactiviteiten

Tijdens zijn beroepsopleiding advocatuur begon Dirk aan een filosofiestudie aan de Universiteit Utrecht. Hier voltooide hij zijn bachelor in de wijsbegeerte. Vervolgens heeft hij de master wijsbegeerte aan de Universiteit Antwerpen doorlopen. Hij studeerde hier in 2016 cum laude af. Momenteel is hij als promovendus aan deze universiteit verbonden en schrijft hij aan een proefschrift over het onttoveringsbegrip. Zijn interesse ligt met name op het gebied van de politieke filosofie, ethiek, wetenschapsfilosofie, epistemologie en metafysica.

Verder is Dirk docent aan de specialisatieopleiding voor advocaten van slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven aan de Universiteit Utrecht.

Publicaties

  • De bewijslast bij arbeidsongevallen, VAST, 14 april 2023.
  • De aansprakelijkheid bij bouwcontainers, VAST, 3 november 2020.
  • Hoeveel onttovering verdraagt de mens?, Tijdschrift voor filosofie, 82/2020, nummer 4, p. 727-752.

Hoe kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd of Jeroen Bosch Advocaten u kan helpen met uw probleem? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken via het telefoonnummer 073 690 08 88 of het e-mailadres info@jba.nl.