Annet Wijsman

Ervaring

Als letselschadeadvocaat is Annet Wijsman de ervaren kracht om slachtoffers te helpen wanneer zij met een ingrijpende gebeurtenis geconfronteerd worden. Want een ongeval is niet gewoon een ongeval. Het grijpt in, in alle aspecten van het leven van het slachtoffer. Gezondheid, werk, gezin en thuissituatie  worden allemaal beïnvloed. In deze situatie zien veel slachtoffers door de bomen het bos niet meer. Als letselschadeadvocaat helpt Annet het slachtoffer de weg te vinden door dit bos.

Belangrijk voor Annet is een goede en duidelijke communicatie met haar cliënten. Een helder plan van aanpak. Haar specialiteit is het oplossen van de cold cases. De zaken die al zo lang op de plank liggen dat ze onoplosbaar lijken. Vastgelopen dossiers neemt zij over van rechtsbijstandsverzekeraars of andere belangenbehartigers. Het is dan noodzakelijk goed te kijken waar de pijnpunten zitten en deze op te lossen. Dat vereist een goede analyse van het dossier en kennis en kunde om tot een oplossing te komen.

Studie

Annet studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Tilburg en was bestuurslid van de European Law Students’ Association. Ook studeerde ze een half jaar aan de Law Faculty van de University of Sheffield. Ze studeerde in 2006 af op het gebied van shockschade.

In 2006 is Annet als advocaat beëdigd en na een allround opleiding in de eerste drie jaar (met ook toen al een nadruk op het aansprakelijkheidsrecht) is zij zich steeds verder gaan specialiseren. In 2011 behaalde zij het Grotius Letselschadediploma. Door te werken op ons niche-kantoor is haar  specialisatie steeds groter geworden.

Lidmaatschappen en nevenactiviteiten

Naast de dossiers die Annet behandelt treedt zij op als rechter plaatsvervanger bij de Rechtbank Rotterdam. Ook schrijft zij met enige regelmaat een artikel voor een vakblad en geeft Annet gastcolleges op de hogeschool samen met haar collega Floor Straathof.

  • Lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA)
  • Lid van de Werkgroep Artsen Advocaten (WAA)
  • Lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht (VGR)
  • Lid van de Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR)